Shimamura Seitai in Amsterdam
Openingstijden
Maandag - Vrijdag: 9AM - 6PM | Zondag: 9AM - 6PM

Traditioneel vindt een Seitaibehandeling plaats op een lange dunne futon. Bij uw huisbezoek neemt de Seitai-meester daarom een mat mee. Zorg er dus voor dat u genoeg ruimte maakt om te kunnen liggen, en leg ook een kleine handdoek klaar voor uw gezicht.

Klachten die behandeld kunnen worden

Een Seitaibehandeling omvat de patiënt als geheel, in plaats van individuele symptomen te bestrijden. Het is namelijk van belang het hele lichaam te begrijpen. Een klacht zoals een stijve schouder kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door overeten, mentale of lichamelijke vermoeidheid, vergiftiging of een combinatie van factoren.

Hier volgen enkele voorbeelden van klachten die Seitai tijdens de verschillende levensfasen kan behandelen:

Kindertijd: achterblijvende groei, ontzette heupen, allergieën zoals atopie en astma, behandeling en nazorg van kneuzingen.

Jong volwassen: sportblessures, menstruatieklachten zoals PMS, menstruatiepijn of een onregelmatige cyclus, het verbeteren van de lichamelijke gezondheid rondom de zwangerschap, zoals de voorbereiding voor een zwangerschap, oefeningen tijdens de zwangerschap en postnatale zorg.

Middelbare leeftijd: klachten zoals lichamelijke vermoeidheid, stijve spieren, rugpijn en ‘Frozen Shoulder’, progressieve ziektes en het vertragen van veroudering.

Senioren: gewrichtspijn in bijvoorbeeld knie en schouder, staar en duizeligheid.

We krijgen ook positieve reacties van mensen met depressie en angstklachten, mensen met knobbels op hun botten of met andere hardnekkige aandoeningen. Een Seitai-behandeling onderzoekt het hele lichaam en activeert het natuurlijke zelfhelende vermogen.

Een Seitai-meester benadert iedere patiënt als individu. Sommige behandelingen duren langer dan andere. Daarom is er geen vast aantal sessies. Elke sessie op zich duurt gemiddeld dertig minuten.

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels Japans