Traditioneel vindt een Seitaibehandeling plaats op een lange dunne futon. Bij uw huisbezoek neemt de Seitai-meester daarom een mat mee. Zorg er dus voor dat u genoeg ruimte maakt om te kunnen liggen, en leg ook een kleine handdoek klaar voor uw gezicht.

Klachten die behandeld kunnen worden

Een Seitaibehandeling omvat de patiënt als geheel, in plaats van individuele symptomen te bestrijden. Het is namelijk van belang het hele lichaam te begrijpen. Een klacht zoals een stijve schouder kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door overeten, mentale of lichamelijke vermoeidheid, vergiftiging of een combinatie van factoren.

Hier volgen enkele voorbeelden van klachten die Seitai tijdens de verschillende levensfasen kan behandelen:

Kindertijd: achterblijvende groei, ontzette heupen, allergieën zoals atopie en astma, behandeling en nazorg van kneuzingen.

Jong volwassen: sportblessures, menstruatieklachten zoals PMS, menstruatiepijn of een onregelmatige cyclus, het verbeteren van de lichamelijke gezondheid rondom de zwangerschap, zoals de voorbereiding voor een zwangerschap, oefeningen tijdens de zwangerschap en postnatale zorg.

Middelbare leeftijd: klachten zoals lichamelijke vermoeidheid, stijve spieren, rugpijn en ‘Frozen Shoulder’, progressieve ziektes en het vertragen van veroudering.

Senioren: gewrichtspijn in bijvoorbeeld knie en schouder, staar en duizeligheid.

We krijgen ook positieve reacties van mensen met depressie en angstklachten, mensen met knobbels op hun botten of met andere hardnekkige aandoeningen. Een Seitai-behandeling onderzoekt het hele lichaam en activeert het natuurlijke zelfhelende vermogen.

Vergoedingen

Net zoals er bij een operatie niet zoiets bestaat als een “cursus van 60 minuten”, is er geen vaste tijd in de Seitai-behandeling. Hoe meer de beoefenaar ervaren is, of hoe meer de cliënt gevoelig is, hoe meer de tijd zal worden bekort. In mijn geval duurt het gemiddeld ongeveer 30 minuten.

Behandelingskosten… € 60 (inclusief btw)

Transportkosten… Amsterdam en Amstelveen zijn gratis te bezoeken. Voor andere gebieden worden transportkosten toegevoegd.

Reacties

Seitai-behandeling is niet alleen een techniek om te ontspannen, maar een techniek volgt de stappen van “losmaken, veranderen en aanspannen”. Vanwege deze “aanscherping” -stap zullen reacties (spierpijn, vermoeidheid en intense uitscheiding van gifstoffen, enz.) Waarschijnlijk niet optreden. Als uw lichaam echter erg gestrest is en vermoeidheidselementen heeft verzameld, kunt u enkele reacties zien. Zelfs in dat geval is het meestal binnen 3 dagen hersteld en voelt u zich verfrissend. Als u zich zorgen maakt, neem dan gerust contact met ons op. We zullen u vertellen hoe u hiermee om moet gaan.

Afgezien daarvan, aangezien het lichaam gevoeliger wordt door de behandeling, kan een sterke prikkel op dezelfde dag een schokreactie veroorzaken. Vooral het gebruik van alcohol en recreatieve drugs heeft een directe invloed op uw cerebellum, wat niet alleen het effect van de operatie vermindert, maar ook heftige reacties kan veroorzaken. Daarom moeten deze ten strengste worden verboden op dezelfde dag van de Seitai-behandeling.

Ik heb Ken aanbevolen gekregen door een vriendin die al eerder in haar leven de bijzondere resultaten van Seitai had ervaren en nu heel blij was (eindelijk) een practioner in Amsterdam e.o. te hebben gevonden.

Ken is zeer deskundig, vriendelijk, zachtaardig & bescheiden. Zijn handen vinden feilloos de gevoelige punten op je lichaam en met stevige druk (kan best even pijnlijk zijn) brengt hij stroming waar eerst stagnatie was.

Ik kwam vooral voor klachten aan mijn heupen en daar hebben Ken’s behandelingen heel goed voor geholpen. Daarnaast zit ik nu überhaupt beter in mijn lijf & vel!

Een aanrader dus!

Karlijn Kolb