Hallo! Mijn naam is Kensaku Shimamura, een gekwalificeerde beoefenaar van Imoto Seitai. Ik beoefen al bijna 20 jaar Seitai, een vorm van lichaamswerk, in Tokio.

Terugkijkend realiseer ik me dat de eerste techniek die ik leerde geen traditionele Seitai was, maar eerder een oppervlakkige techniek. In die tijd, hoeveel ik ook behandelde of drukte, het lichaam van mijn cliënten verstijfde snel weer en elke dag was ik uitgeput.

Op een gegeven moment ontdekte ik ‘Imoto Seitai’ en was ik gefascineerd door de diepte van de kennis en techniek die wordt ondersteund door zijn traditie. Ik sloot me toen aan bij het hoofdkantoor in Tokio. Sindsdien heb ik door mijn training en klinische praktijk niet alleen dramatische veranderingen in de conditie van mijn cliënten gezien, maar voelde ik mezelf ook gezonder en sterker worden.

Het gaat niet alleen om het behandelen van cliënten; ik word ook zelf ‘Seitai’. Als ik Seitai belichaam, dan resoneert dat ook met anderen. ‘Seitai’ betekent niet alleen een lichaam dat vrij is van ziekte, maar een dat een veerkrachtige kracht bezit om de hoogte- en dieptepunten van seizoensgebonden en omgevingsveranderingen te navigeren.

Terwijl ik gepassioneerd traditionele Imoto Seitai bleef bestuderen en beoefenen, werd ik uiteindelijk een turninstructeur en werd ik vereerd met een certificering. Voordat ik het wist, waren er 18 jaar verstreken.

Gelukkig hebben veel cliënten in Japan deze praktijk gekoesterd, maar ik heb altijd gedroomd van het verspreiden van de ware grootsheid van het relatief onbekende ‘Seitai’ naar de wereld. Dit verlangen bracht me hier naar Nederland. Imoto Seitai is al actief in vestigingen in Zwitserland en Frankrijk.

Door een nieuwe vestiging hier in Nederland te vestigen en samen te werken met andere vestigingen, hoop ik bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van mensen over de hele wereld door de verspreiding van deze prachtige Japanse therapeutische kunst, Imoto Seitai.

Biografie

1998: Opening van “Tachikawa Seitai Clinic” in Tachikawa-stad, Tokio.
2000: Lid geworden van Imoto Seitai.
2003: Opening van “Shimamura Seitai” in Tachikawa.
2005: Gekwalificeerd als Imoto Seitai Oefeninstructeur.
2011: Gekwalificeerd als Geaccrediteerd Imoto Seitai Instructeur.
2016: Sluiting van “Shimamura Seitai” in Japan om internationale mogelijkheden te zoeken.
2018: Heropening van “Shimamura Seitai” in Amsterdam.

Kensaku heeft een geduldige en vriendelijke aard. Ik voelde me altijd gehoord en comfortabel tijdens de oefeningen en massage. Ik ging naar hem toe met onder andere kniepijn. Na ongeveer 4 sessies kon ik weer langere afstanden lopen en nam mijn pijn af. Ik raad zijn Seitai-behandeling aan iedereen aan die op zoek is naar een dieper begrip en behandeling voor hun fysieke kwalen.

Daniela