ERVAAR HET RESPECT VOOR LEVEN IN IMOTO SEITAI: HOE HET VERSCHILT VAN ANDERE THERAPIËN

“Wat is het verschil tussen Seitai en andere therapieën (Shiatsu, Massage, etc.)?” Dit is een vraag die mij vaak wordt gesteld.

Helaas, aangezien Imoto Seitai de enige methode is die ik grondig heb bestudeerd, kan ik het niet met vertrouwen vergelijken met andere therapieën. Toch wil ik mijn bescheiden observaties delen, gebaseerd op mijn ervaringen.

Respect voor het Leven

De allereerste les in Imoto Seitai is “Vergeet nooit het diepste respect voor het Leven.” Hoewel het beheersen van de techniek cruciaal is, moeten beoefenaars altijd onthouden dat het leven van hun trainingspartner uniek en onschatbaar is. Zelfs professionele beoefenaars kunnen soms het lichaam van een patiënt als routinewerk behandelen, vooral wanneer ze het druk hebben. Dit wordt als buitengewoon respectloos beschouwd in Imoto Seitai. Een van mijn leraren benadrukte: “Als je het gevoel van ontzag verliest wanneer je je patiënten aanraakt, moet je stoppen als een Seitai-beoefenaar.”

Koketsu

Als je bekend bent met Oosterse geneeskunde, moet je gehoord hebben van Tsubo (acupunctuurpunten). Dit zijn lichte depressies op het oppervlak van het lichaam. Ik heb ooit gehoord dat ze Tsubo worden genoemd omdat ze betekenen “een pot (container) die een kostbare schat bevat.” In Imoto Seitai wordt ons geleerd dat in deze subtiele holtes een schat ligt genaamd “Koketsu.”

Koketsu voelt als een klein korreltje steenzout met een scherpe rand. Wanneer je dit punt op de juiste hoek en met de juiste druk gedurende voldoende tijd correct indrukt, geeft het een specifieke stimulatie die door het lichaam resoneert naar het problematische gebied.

Deze kennis was traditioneel een geheim onder grootmeesters van Acupunctuur, doorgegeven aan slechts enkele discipelen. Echter, dat was totdat Dr. Imoto het onthulde; nu is dit de basis van de Imoto Seitai-methode. Het geeft zijn maximale effect na het doorlopen van nog een paar processen, die ik hier zal weglaten.

De centrale as

Naast het correct indrukken van Koketsu, richten Imoto Seitai-beoefenaars zich op “het verzamelen van de kracht van het lichaam naar het centrum van de as.”

De afbeelding is een overdrijving, maar zelfs voor dezelfde persoon, als ze moe worden, zullen de positie van hun schouderbladen en ribben zich uitspreiden, veranderend van de staat getoond aan de linkerkant naar die aan de rechterkant.

Wanneer de kracht van het lichaam geconcentreerd is in het centrum, ondersteunt de wervelkolom effectief het gewicht van het lichaam, waardoor we snel kunnen bewegen en snel kunnen denken zonder de last van ons eigen gewicht te voelen. Wanneer de kracht van het lichaam gecentreerd is, verlicht het onnodige spanning, waardoor het lichaam kan ontspannen. Dit verbetert de bloed-, lymfe- en zenuwstroom, wat de uitscheiding van gifstoffen, afvalstoffen en overtollig vet bevordert.

Beoefenaars van Imoto Seitai zijn altijd bedachtzaam op “verzamelen naar het centrum” tijdens behandelingen en oefeningen. Dit principe werd ontdekt door Dr. Kuniaki Imoto door uitgebreide klinische ervaring.

Technieken van Imoto Seitai zijn samengesteld op basis van dit principe, en wij noemen het Human Body Dynamics.