Hoe “Algemeen Toepasbare Zelftherapie” bespaart in medische onkosten, en de betekenis van symptomen

In Seitai staat de “Gestoomde Handdoek Methode” bekend als één van de onmogelijkste manieren om voor jezelf te zorgen. Het wordt ook wel “Algemeen Toepasbare Zelftherapie” genoemd. Door deze methode te gebruiken hebben vele Imoto-Seitai studenten al jaren zonder medische onkosten geleefd. Zij combineerden de methode met Seitai oefeningen en andere tips die beschreven worden in het artikel “Hoe je de kou kan benutten.”

In dit artikel ga ik in detail in op hoe je deze methode kan toepassen. Voor ik dit thema aansnijd moet ik eerst een onmogelijk principe toelichten: “bij genezing hoort excretie”.

Veel mensen noemen excretie veroorzaakt door spontane genezing “symptomen”, en excretie veroorzaakt door opgewekte genezing (behandeling) “geneescrisis”.

Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende symptomen bij een verkoudheid: rillingen, koorts, zweten, zere keel, niezen, hoesten, een loopneus, pijnlijke gewrichten, enzovoort. Veel mensen denken dat deze symptomen direct opgelost moeten worden.

In Seitai, daarentegen, hebben we gemerkt dat deze symptomen een onderdeel zijn van een zelfhelingsproces waarbij afvalstoffen uitgestoten worden. Het is hetzelfde als de “geneescrisis”: een acute verergering van de gezondheid gedurende het helingsproces, veroorzaakt door de uitstoot van gifstoffen. Dit is een fundamenteel onderdeel van het geneesproces.

Zodra dit proces succesvol is afgerond zal u een grotere verandering in je lichaam meemaken dan met welke andere behandeling dan ook.

Wanneer deze reacties roekeloos onderbroken worden kan de genezing zelf ook stopgezet worden.

Als gevolg kunnen de afvalstoffen die uitgestoten hadden moeten worden een andere vorm aannemen en op een later punt terugkeren als een ernstiger “symptoom”. Als we de symptomen blijven tegengaan zal het lichaam de gifstoffen ophopen waardoor ze uiteindelijk knobbels gaan vormen.

Met dit in gedachten zal ik u de “betekenis van symptomen” uitleggen, voor ik de “Gestoomde Handdoek Methode” verder beschrijf.

De betekenis van symptomen

In Seitai worden de meeste “symptomen” gezien als een excretie van afvalstoffen, vergelijkbaar met de symptomen van een verkoudheid. Veel mensen vatten dit op als “ziek zijn” en proberen het tegen te werken.

Het is echter natuurlijk om een lichaam dat niet goed op abnormaliteiten kan reageren een “abnormaal lichaam” te noemen. Hetzelfde geldt voor een lichaam dat geen gifstoffen kan uitstoten, hetgeen een “ziek lichaam” genoemd wordt. In Seitai noemen we dit de “ziekteloze ziekte”.

Het is bijvoorbeeld een ontregeling van het lichaam als je geen pijn kan voelen, ook al ben je gewond. Zo is het ook een ontregeling als je geen diarree krijgt wanneer je verrot voedsel eet. Dat is de reden dat een robuust persoon die “nooit verkouden is geweest” vaak plotseling instort door een serieuze ziekte veroorzaakt door opgehoopte gifstoffen.

In Seitai zeggen we: “als je de lichte ziekte stopt, krijg je een zware ziekte”. Met andere woorden kan af en toe ziek zijn, en zo stoffen uitstoten, leiden tot een goede gezondheid.

Daarom is het onmogelijk om niet in paniek te raken als er iets gebeurt als gevolg van de Gestoomde Handdoek Methode, en om het niet stop te zetten. Ik heb de symptomen en hun betekenissen hieronder neergezet. Als u zich nog steeds ongerust voelt nadat u deze gelezen heeft raad ik u aan om contact op te nemen met mij, of een andere Imoto Seitai Leider.

Pijn, ontsteking

Wanneer een deel van uw lichaam verstijft door blauwe plekken, vermoeidheid enzovoort heeft u last van een slechte doorbloeding en kouwelijkheid. Omdat het lichaam deels in een staat is die lijkt op het benaderen van de dood, probeert het lichaam de doorbloeding te stimuleren door de bloedvaten uit te zetten en verversen. Dit gebeurt door de aanmaak van eicosanoïden; stoffen die pijn en koorts opwekken.

Dus als de pijn verkoeld wordt, of tegengewerkt wordt met pijnstillers, zal u het metabolisme verstoren waardoor er een permanent verstijfd gevoel achterblijft. Dit wordt een “oude wond”. Hoewel er uitzonderingen zijn, zoals een hersenschudding, is het algemeen raadzaam om met de Gestoomde Handdoek Methode een opwarming in gang te zetten om de doorbloeding te stimuleren. Het klinkt misschien vreemd, maar dit zal de pijn verlichten omdat de “pijn” onnodig wordt.

Intense pijn die niet verlicht wordt door het pijnlijke gebied te verwarmen wordt niet veroorzaakt door “excretie”, en kan een echte ziekte genoemd worden.

Koorts, kouwelijkheid

“Warmte is levensenergie”, zoals hoe baby’s warm zijn en het dode lichaam koud is.

Wanneer het lichaam verstijft, de temperatuur omlaag gaat of de doorbloeding afneemt, met andere woorden, wanneer het lichaam de dood benadert, krijgen degenen met de kracht om te overleven koorts om te kunnen genezen. Voordat dit gebeurt zal het lichaam kou en rillingen ervaren terwijl het zich voorbereidt om de koorts te genereren, zodat de behoefte aan warmte toeneemt. Daarom houden we de koorts meestal niet tegen tot het proces is afgerond. Wanneer dit gelukt is komen soepelheid, warmte en goede doorbloeding terug in het lichaam.

Wanneer de temperatuur te hoog is, en dit een lange tijd aanhoudt of het niet de benodigde temperatuur behaalt, kan de Gestoomde Handdoek Methode toegepast worden om het thermoregulatorisch centrum achterin het hoofd te stimuleren.

Wanneer de ervaring van kou eindeloos doorzet omdat het niet de benodigde hitte op kan wekken kan de koorts op dezelfde manier opgewekt worden.

Hoesten, niezen

Hoesten en niezen zijn spontane oefeningen om de ribbenkast los te schudden, wanneer de ribben aan elkaar vastzitten.

Een stijve ribbenkast kan het uitzetten en samentrekken van de onderliggende organen dwarszitten, wat leidt tot een slecht functioneren. Ook kan stijfheid van de tussenribspieren de doorstroming van de lymfe verstoren omdat er veel lymfevaten in de openingen tussen de ribben zitten.

Daarom is het raadzaam om vrij te hoesten of niezen, zodat de ribben loskomen en op natuurlijke wijze stabiliseren.

Als de Gestoomde Handdoek Methode wordt toegepast op het getroffen gebied kan het proces versneld worden.

Aan de andere kant kan het de ribbenkast verharden en het helingsproces verlengen als er teveel gegeten wordt in deze periode. De vooruitgang kan geholpen worden door minder te eten.

Loopneus

Een loopneus heeft het doel om droge, afgekoelde longen te bevochtigen. Vocht komt de longen in wanneer er ingeademd wordt. De loopneus zal dus stoppen als er een gestoomde handdoek op het gezicht wordt gelegd, en de stoom ingeademd wordt. Terwijl het slijm grondig uitgelaten wordt, worden de longen verfrist en verwarmd.

Verstopte neus

Een vermoeid verteringssysteem kan leiden tot een verstopte neus, wat leidt tot een ongevoeligheid voor de geur van voedsel. Als gevolg vermindert de eetlust. Als er medicatie wordt gebruikt en het normale eetpatroon wordt aangehouden wordt het verteringsorgaan uiteindelijk aangetast. Aan de andere kant zal de neus snel ontstoppen als de voedingsinname verminderd wordt.

Jeuk

Op een plek met een slechte doorbloeding probeert het lichaam de stroming te herwinnen door jeuk op te wekken, wat aanstuurt om te krabben. Gifstoffen die niet afgevoerd kunnen worden door middel van diarree e.d. worden vaak uitgestoten door de huid. Dit kan ook leiden tot jeuk. Wanneer dit langdurig stopgezet wordt kunnen de gifstoffen ophopen en tot knobbels leiden.

In Seitai is de gulden regel: “Als het jeukt moet je krabben”. Wanneer het krabben tot bloeden of uitstoot van pus leidt worden de gifstoffen nog effectiever afgevoerd, dus wordt er gezegd dat dat “nog beter” is. Na het afvoeren komt de huid weer mooi terug, maar wie zich zorgen maakt kan de Gestoomde Handdoek Methode toepassen op het getroffen gebied.

Wanneer de gifstoffen ver gevorderd zijn kan er jeuk “diep in het lichaam” ervaren worden, waar niet bij gekomen kan worden om te krabben. Hierbij is de Gestoomde Handdoek Methode ook erg effectief. Meestal neemt de jeuk af wanneer deze methode toegepast wordt.

Eczeem, Atopische dermatitis

Hoewel deze symptomen ook worden gezien als een vorm van excretie via de huid, zoals ik beschrijf in de paragraaf over “Jeuk”, kan het soms te pijnlijk zijn om te krabben. In zo’n geval kan de Gestoomde Handdoek Techniek toegepast worden.

Normaal gesproken proberen mensen deze aandoeningen te stoppen door middel van steroïden e.d.. Het is voor sommige mensen echter niet makkelijk om de jeuk permanent te genezen; meestal stopt zelfs een maximale toediening van steroïden de aandoening dan niet volledig. Wanneer dit stadium bereikt is kan men de Gestoomde Handdoek Methode gebruiken in plaats van andere vormen van medicatie.

Na meerdere jaren lijken mensen met deze aandoening dan geleidelijk beter te worden, na veel last te hebben gehad van de uitstoot van gifstoffen die zij over de jaren opgebouwd hadden. Zelfs dan kan het moeilijk zijn om volledig te helen als het DNA al aangetast is door de steroïden. Daarom is het beter om meteen vanaf het begin de gifstoffen af te voeren door middel van een gestoomde handdoek.

Overgeven, diarree

Wanneer iemand rotte of giftige voeding binnenkrijgt zal een gevoelig persoon meteen overgeven om het af te stoten. Als dit niet op tijd gebeurt zal het afgevoerd worden door diarree. Bij ongevoelige mensen bouwen de gifstoffen op zonder excretie. Hoe sneller ze afgevoerd worden hoe beter. Daarom helpt het om de excretie te versnellen door de Gestoomde Handdoek Methode toe te passen op het vitale punt van de lever, genaamd 痢症活点(Ri-sho-katten= detox versneller).

Ochtendmisselijkheid, wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen met een zwakke maag, is ook een excretie van gifstoffen.

Mensen met een stijve maag, veroorzaakt door stress, zullen kokhalzen ervaren als instinctieve reactie. Hierbij knijpt de maag constant samen in een poging om los te komen.

Wanneer de thoracale wervelkolom 5(T5) verhardt, welke in verband staat met het evenwichtsorgaan en perspiratie, kan dit soms leiden tot misselijkheid door het aantasten van de nabijgelegen T6 die verbonden is met de maag (denk bijvoorbeeld aan wagenziekte).

In Seitai worden de bovengenoemde symptomen gezien als excretie die niet belemmerd moet worden. We zeggen dan: “Alle stromingen zijn goedaardig”. Wanneer de excretie eindeloos doorzet hoewel de Gestoomde Handdoek Methode wordt toegepast, waardoor de vitaliteit wordt aangetast, kan er sprake zijn van een “echte ziekte” die te veel is voor de natuurlijke geneeskracht van het lichaam. In dit geval is het onmogelijk om advies van een arts te vragen.

Gestoomde Handdoek Methode

We zijn eindelijk aangekomen bij de uitleg over de Gestoomde Handdoek Methode. Ik zal eerst het principe achter deze methode uitleggen, waarna ik de fundamentele eigenschappen toelicht. Tot slot voeg ik enkele voorzorgsmaatregelen toe.

Het principe van de Gestoomde Handdoek Methode

Het leven is “ademhaling”. Ademhalen is het herhalen van absorbering en excretie terwijl er uitzetting en samentrekking plaatsvindt. Mensen streven gretig naar “absorbering” van bijvoorbeeld voedingsstoffen en medicijnen, maar ze neigen de interesse te verliezen wanneer het gaat over excretie. Daarom zijn we vatbaar voor een opbouw van gifstoffen in het lichaam. De Gestoomde Handdoek Methode is de manier om deze “excretie” te stimuleren met hitte en stoom, en om de levenskracht terug te krijgen door de celademhaling te herwinnen.

Het stimuleert specifiek het sympathische zenuwstelsel, en het vernauwt de bloedvaten wanneer de gestoomde handdoek toegediend wordt wanneer hij “een iets hetere temperatuur is dan comfortabel aanvoelt”. Terwijl het afkoelt wordt het parasympathische zenuwstelsel gestimuleerd, en zetten de bloedvaten uit. Door dit meerdere malen te herhalen stimuleert het de pompkracht van het bloedvat zelf. Dit zorgt voor significante verbetering in de doorbloeding evenals in de uitstoot van afvalstoffen en in het metabolisme. Natuurlijk worden de uitzettings- en samentrekkingskracht van omliggende cellen op dit moment ook gestimuleerd.

Tevens worden de poriën gestimuleerd en wordt er een proces van zweten in gang gezet omdat de huid direct aan stoom wordt blootgesteld. Met het zweet worden afvalstoffen uitgestoten via de huid. Daarom dient de Gestoomde Handdoek Methode direct op de huid te worden aangebracht.

Basisprincipes van de Gestoomde Handdoek Methode

1, Leg een dikke handdoek van ongeveer 85 cm × 35 cm klaar.

2, Vouw de handdoek tot hij iets groter is dan uw handpalm.

3, Dompel de handdoek onder in het water en pers hem uit tot er geen water meer uit druppelt.

4, Verwarm de handdoek. Laat hem iets afkoelen zodat hij de huid niet brandt.

– Gebruik een magnetron … Verwarm de handdoek voor 60 tot 90 seconden.

– Gebruik heet water … Leg de handdoek even in het hete water en knijp hem uit met rubberen handschoenen om verbranding te voorkomen (het kan veiliger zijn om rubberen handschoenen over katoenen handschoenen te dragen).

5, Leg de handdoek op het getroffen gebied. De temperatuur zou warmer moeten zijn dan comfortabel voelt, zonder de huid te verbranden.

6, Verwarm dezelfde handdoek nadat hij afgekoeld is (na zo’n 3 tot 5 minuten).

7, Leg de handdoek opnieuw op het getroffen gebied. Herhaal dit meerdere keren.

Opmerkingen over de Gestoomde Handdoek Methode

Let op dat u zichzelf niet verbrandt. Als de huid donker wordt of verhardt wanneer u deze methode meerdere dagen toepast, kunt u de methode beter stoppen tot de huid weer normaal is. Als de temperatuur te hoog is veroorzaakt dit lichte verbranding.

De essentie van de Gestoomde Handdoek Methode zit in het “natuurlijk afkoelen voor 3 tot 5 minuten” en “enige tijd bezig zijn met het opnieuw verwarmen van de handdoek”. Het is precies deze fluctuerende temperatuursverandering die het pompende effect in actie zet. Dit heeft een ander effect dan bijvoorbeeld een constante verwarming met een warm kompres.

Let op dat u deze methode niet direct toepast na een kneuzing, of wanneer er kans is op een herseninfarct of een scheur in een bloedvat. Let verder op dat u de toediening stopt wanneer het leidt tot ongemak. Het kan dat het dan een negatief effect heeft op het lichaam.

Het is niet erg effectief om de Gestoomde Handdoek Methode voor of na een heet bad toe te passen. Thermische stimulering op het hele lichaam verzwakt de thermische stimulering op het getroffen gebied. Het is het meest effectief om twee tot drie uur te wachten.

Pas deze methode niet toe in combinatie met recreatief drugsgebruik of alcoholinname, omdat dit tot onvoorspelbare effecten kan leiden.

Tot slot

Het is onmogelijk om alle details over de Gestoomde Handdoek Methode te noteren, inclusief de praktische situaties en toepassingen die hier beschreven staan. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Shimamura Seitai

Imoto Seitai France

Imoto Seitai Suisse

Imoto Seitai Tokyo Headquarters

Het doel van de Gestoomde Handdoek Methode is om de natuurlijke geneeskracht van het menselijk lichaam te optimaliseren. Wanneer u deze methode volledig toepast zal u merken dat de meeste medicijnen zonder recept niet meer nodig zijn.

Geloof in uw interne kracht en probeer deze methode eens uit. Als u voelt alsof het de limiet van uw capaciteit overschrijdt, neem dan contact op met uw huisarts. Daarna zal gecombineerd gebruik van medische behandeling en deze methode uw genezing aanzienlijk helpen.